Aanhouding van twee personen wegens verdenking van mensensmokkel

Aanhouding van twee personen wegens verdenking van mensensmokkel

Geplaatst op 14 december 2023, om 13:00 uur

HAARLEM – De Koninklijke Marechaussee heeft op woensdag twee personen gearresteerd van 42 jaar oud, een man en een vrouw uit Haarlem, op verdenking van betrokkenheid bij mensensmokkel.

Ze worden beschuldigd van het importeren, opslaan, verkopen en distribueren van nautische goederen, zoals rubberboten, bodemplaten, zwemvesten en buitenboordmotoren. Deze goederen worden vaak gebruikt door mensensmokkelaars om migranten illegaal van Frankrijk naar het Verenigd Koninkrijk over te brengen. Als onderdeel van de actie zijn bedrijfspanden in Vijfhuizen en Haarlem, evenals twee woningen in Haarlem, doorzocht. Tijdens de doorzoekingen zijn onder andere meerdere voertuigen, munitie en meer dan 150.000 euro aan contant geld in beslag genomen.

Het lopende onderzoek wordt geleid door het Landelijk Parket en zal in samenwerking met verschillende Europese landen en Europol worden voortgezet. Er zijn geen verdere aanhoudingen aangekondigd in verband met deze zaak.