OM in hoger beroep tegen vonnis Gökmen T.

OM in hoger beroep tegen vonnis Gökmen T.

Geplaatst op 13 december 2023, om 17:44 uur

UTRECHT – Het Openbaar Ministerie in Rotterdam gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter in de zaak rond tramschutter Gökmen T. Tegen de levenslang gestrafte T. eiste de officier van justitie tien jaar celstraf voor onder meer poging moord en poging zware mishandeling van twee bewaarders van PI De Schie. De Utrechter werd door de rechter ook veroordeeld, maar zonder strafoplegging.

Hoewel de rechtbank vaststelt dat verdachte schuldig is aan de gepleegde feiten dient het opleggen van een celstraf bovenop een levenslange straf volgens het vonnis geen redelijk doel. Het zou niet meer dan een symbolische betekenis hebben. Met die redenering is het OM het niet eens en legt de zaak daarom voor aan het Hof.

Het is van groot belang een duidelijke streep te trekken als een levenslang gestrafte binnen de muren van een gevangenis een zeer ernstig delict pleegt. Een veroordeling zonder strafoplegging kan als vrijbrief gezien worden voor misdragingen binnen de muren van een PI en dat is volgens het OM een zeer onwenselijke situatie.