Doorzoeking in lopend onderzoek vastgoedfraude

Doorzoeking in lopend onderzoek vastgoedfraude

Geplaatst op 13 december 2023, om 16:55 uur

MEDEMBLIK – Op woensdag heeft bij een accountantskantoor aan de Breedstraat in Medemblik een doorzoeking plaatsgevonden in het kader van een langlopend onderzoek naar onder meer witwassen met vastgoed, valsheid in geschrifte en oplichting. De politie en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) werken samen aan het onderzoek, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Eerder in dit onderzoek werden in oktober 2021 al drie woningen, een vastgoedbedrijf en een notariskantoor doorzocht. Destijds werden administratie en twee auto’s in beslag genomen en in februari 2023 werden twee personen, een 46-jarige man uit Julianadorp en een 48-jarige vrouw uit Den Helder, aangehouden op verdenking van witwassen. Deze personen zitten op dit moment niet meer vast. Wel is beslag gelegd op hun woningen.

Vanwege de omvang van het onderzoek is nog niet bekend wanneer dit kan worden afgerond.