Verdachte (16) aangehouden in onderzoek brandstichting

Verdachte (16) aangehouden in onderzoek brandstichting

Geplaatst op 12 december 2023, om 16:55 uur

VEENENDAAL – Dinsdagochtend hebben agenten een 16-jarige verdachte uit Veenendaal gearresteerd. De minderjarige wordt in verband gebracht met een brandstichting bij een woning aan de Nijhofflaan.

Vrijdagnacht 1 december rond 01.45 uur werden de bewoners van een woning aan de Nijhofflaan opgeschrikt door een brand. Toen de hulpdiensten ter plaatste kwamen, bleek dat bij de voordeur brand was ontstaan, waardoor ook veel rook vrijkwam die de woning introk. De drie bewoners konden na controle in het ziekenhuis gelukkig weer naar huis.

Brandstichting
Uit onderzoek blijkt dat er sprake is van brandstichting. Op beelden is namelijk een persoon te zien die vlak vóór de brand naar de voordeur van de bewuste woning loopt en vermoedelijk verantwoordelijk is voor de brandstichting. Vervolgens loopt hij snel weg.

Aanhouding
De politie is direct een onderzoek gestart om de dader te vinden. Om te komen tot een herkenning zijn beschikbare beelden getoond op onder andere politie.nl en het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld. Een gedeelde tip heeft er mede toe geleid dat rechercheurs een verdachte op het spoor zijn gekomen. Deze verdachte, een 16-jarige jongen uit Veenendaal, is dinsdagochtend 12 december gearresteerd. De verdachte zit momenteel nog vast voor verder verhoor.