UPDATE: 17-jarige scooterrijder aangereden door automobilist onder invloed

UPDATE: 17-jarige scooterrijder aangereden door automobilist onder invloed

Geplaatst op 12 december 2023, om 07:58 uur

UDENHOUT – Maandagavond rond 22:30 uur vond een aanrijding plaats tussen een automobilist en een jongen op een scooter op de kruising van de N65 met de Pannenschuurlaan/Kreitenmolenstraat in Udenhout.

Getuigen meldden dat de automobilist, komend vanuit de richting Den Bosch, de jongen op de scooter met hoge snelheid aanreed. Vele mensen waren getuige van het incident bij de McDonald’s. De auto verloor diverse onderdelen en belandde honderden meters verderop in de berm langs de N65. Omstanders verleenden eerste hulp aan de jongeman in afwachting van de hulpdiensten. De politie, ambulance en Rijkswaterstaat reageerden met spoed. De bestuurder van de scooter werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd, terwijl de automobilist ongedeerd bleef. Er was aanzienlijke materiële schade.

Het Verkeersteam van de politie kwam ter plaatse, en een rijstrook van de N65 werd afgesloten.

De scooterbestuurder betrof een 17-jarige jongen uit Berkel-Enschot, en de automobilist was een 20-jarige man, ook uit Berkel-Enschot. De bestuurder van de auto werd onderworpen aan een alcoholtest, waaruit bleek dat hij mogelijk onder invloed van alcohol was. Verdere details hierover worden niet verstrekt door de politie, omdat dit deel uitmaakt van het lopende politieonderzoek.

Foto’s: Toby de Kort