Twee mannen en vrouw gezocht na dodelijke steekpartij

Twee mannen en vrouw gezocht na dodelijke steekpartij

Geplaatst op 12 december 2023, om 10:42 uur

NIJMEGEN – De politie zoekt twee mannen en een vrouw in verband met een dodelijke steekpartij in de Nijmeegse wijk Hatert op zondagavond. Het slachtoffer, een 38-jarige man uit Arnhem, is later aan zijn verwondingen overleden.

Rond 19.00 uur kwamen er meerdere meldingen binnen van een vechtpartij in de Couwenbergstraat, ter hoogte van de Lidl. Drie mannen raakten daar in conflict met een man en een vrouw in een kleine donkere auto. Een derde man voegde zich later bij hen. Er ontstond een vechtpartij waarbij klappen werden uitgedeeld. Getuigen zagen dat de ruzie zich op straat verplaatste en uitmondde in een steekpartij. De twee mannen en de vrouw vluchtten vervolgens in dezelfde kleine donkere auto, vermoedelijk een Volkswagen, en reden richting de Blankenborgstraat. Twee mannen, een 61-jarige en een 34-jarige, werden maandag aangehouden vanwege wederzijdse mishandelingen, maar zij worden niet verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij, aldus de politie.

De recherche heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld en zoekt nu naar de drie voortvluchtigen. Een van hen is een man met een donkere huidskleur en een fors postuur, gekleed in een jas, donkere trui en lichtblauwe spijkerbroek, mogelijk sprekend in Papiaments. De andere man heeft een sportief postuur en droeg een blauwe korte broek en een wit shirt, mogelijk bezig met sporten. De vrouw heeft een tenger postuur en droeg een jas met een capuchon met een bontkraag. De politie roept getuigen op zich te melden en vraagt om eventueel beschikbaar beeldmateriaal, zoals filmpjes of dashcambeelden, te delen.

Foto’s: Persbureau Heitink