26-jarige man uit Rotterdam gearresteerd na zesde aanslag op een loodgieter

26-jarige man uit Rotterdam gearresteerd na zesde aanslag op een loodgieter

Geplaatst op 12 december 2023, om 09:59 uur

VLAARDINGEN – In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 26-jarige Rotterdammer aangehouden in verband met een explosie op de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen. Deze explosie betrof de zesde in een reeks aanslagen gericht tegen een Vlaardingse loodgieter.

De explosie vond kort na middernacht plaats voor de deur van de woning, waarbij aanzienlijke schade aan de deur ontstond. Opmerkelijk genoeg was de loodgieter niet aanwezig in de woning op dat moment. De burgemeester had de woning en het aangrenzende bedrijfspand van de loodgieter aan de Koninginnestraat afgelopen zaterdag gesloten en verzegeld.

Details over de wijze waarop de verdachte is gearresteerd, zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Tevens is het onduidelijk of de politie de verdachte in verband brengt met de vijf eerdere aanslagen op de loodgieter. Sinds april heeft de loodgieter maar liefst zes keer te maken gehad met aanslagen waarbij explosieven werden gebruikt. Deze aanslagen vonden voornamelijk plaats op de Gretha Hofstralaan, waar hij woont, en de Koninginnestraat, waar zijn bedrijf is gevestigd. Enkele voertuigen, waaronder twee pick-ups, zijn bij deze aanslagen vernield. Ondanks extra maatregelen van de politie heeft dit tot op heden niet tot resultaten geleid.