Getuigen gezocht na dodelijke aanrijding 60-jarige man

Getuigen gezocht na dodelijke aanrijding 60-jarige man

Geplaatst op 12 december 2023, om 12:54 uur

AMSTERDAM – De politie is een onderzoek gestart naar een ernstige aanrijding die zich op zaterdagmiddag voordeed op de kruising van de Molukkenstraat en de Insulindeweg in Amsterdam-Oost. Een 60-jarige Amsterdammer kwam bij het incident om het leven.

De aanrijding vond plaats kort voor 18.00 uur en betrof een scootmobiel en een tram. De trambestuurder reed op de Insulindeweg vanuit de richting van station Amsterdam Muiderpoort en sloeg linksaf naar de Molukkenstraat. Op dat moment stak de 60-jarige man op de scootmobiel de Molukkenstraat over. De daaropvolgende botsing op de kruising resulteerde in ernstige verwondingen voor de bestuurder van de scootmobiel. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis, waar de weg enige tijd werd afgesloten voor al het verkeer.

Het slachtoffer overleed een dag later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.