Lichaam vermiste Jeroen de Wit na ruim vijf jaar aangetroffen

Lichaam vermiste Jeroen de Wit na ruim vijf jaar aangetroffen

Geplaatst op 11 december 2023, om 16:05 uur

SCHOONHOVEN – In de rivier de Lek is zaterdag 9 december in een personenauto het stoffelijk overschot van de sinds 2018 vermiste Jeroen de Wit uit Leimuiden aangetroffen. De aangetroffen personenauto, een zwarte Suzuki Alto, bleek uit onderzoek van hem te zijn.

Duikers van de brandweer waren afgelopen zaterdagochtend bezig met een oefening in de Lek aan de Lekdijk-West ter hoogte van Schoonhoven, toen zij per toeval onder water het voertuig vonden. Direct is de politie geïnformeerd en is deze plek als plaats delict aangemerkt. Dit voertuig is op zondagochtend 10 december door Rijkswaterstaat uit het water gehaald onder toezicht van het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ). Na uitgebreid onderzoek bleek er een stoffelijk overschot in de auto aanwezig. Uit onderzoek is gebleken dat het gaat om de begin 2018 vermist geraakte Jeroen de Wit.

Lange zoektocht ten einde
Met de vondst van het lichaam van Jeroen de Wit komt een droevig einde aan een lange zoektocht van ruim vijf jaar. Diverse keren is zijn vermissing onder de aandacht gebracht bij verschillende opsporingsprogramma’s en zijn er zoekacties verricht.

Aangezien is vastgesteld dat er geen sprake is van een misdrijf is de politie terughoudend met het geven van informatie.