Auto te water: drie doden en één zwaargewonde

Auto te water: drie doden en één zwaargewonde

Geplaatst op 10 december 2023, om 12:33 uur

DELFT – Een ernstig auto-ongeluk op de Oostpoortweg in Delft heeft het leven gekost aan drie personen. De auto raakte te water, waarna de hulpdiensten snel ter plaatse kwamen voor reddingsacties.

Het ongeval vond plaats rond 5:00 uur. Brandweerduikers hebben twee personen in levensbedreigende toestand uit het water gehaald. De bestuurder van de auto overleed later in het ziekenhuis, terwijl de andere persoon nog steeds in kritieke toestand verkeert.

Een derde inzittende, ongedeerd, werd door de hulpdiensten aangetroffen zittend op het dak van de ondergedompelde auto. Duikteams doorzochten een groot gebied onder water en haalden het voertuig, dat een Hongaars kenteken had, met een kraanwagen uit het water. Na het bergen van de auto werd de locatie opnieuw onderzocht.

In de ochtenduren vond de politie twee lichamen van vrouwen. Er wordt aangenomen dat zij ook inzittenden waren van de auto. Een politiewoordvoerster meldt dat dit nog met zekerheid moet worden vastgesteld. Het ongevalsgebied is afgezet voor onderzoek.