Verdachte met schoenmaat 48,5 gezocht na politieachtervolging en aanrijding

Verdachte met schoenmaat 48,5 gezocht na politieachtervolging en aanrijding

Geplaatst op 8 december 2023, om 17:58 uur

LANDGRAAF – In de nacht van donderdag 23 november negeerde de bestuurder van een bedrijf bus met aanhangwagen een stopteken en verhoogde hij zijn snelheid. Dit leidde tot een politieachtervolging op de N300 in Landgraaf.

Op de Groenstraat botste de verdachte opzettelijk tegen een strategisch geplaatste blokkade van twee politieauto’s. Dashcam beelden tonen hoe de verdachte vervolgens uit het gestolen voertuig viel en probeerde weg te rennen, op dat moment werd hij aangereden door het achtervolgende politievoertuig.
De verdachte vluchtte vervolgens via de Generaal Hodgesstraat de Karel Doormanstraat in, ondanks twee tevergeefs waarschuwingsschoten van de politie. Hij wist uiteindelijk te ontkomen via een pad dat leidde naar achtertuinen aan de Karel Doormanstraat. Tijdens het incident verloor de verdachte een schoen, opvallend vanwege zijn grote schoenmaat van 48,5.

Herken je deze verdachte? Mogelijk heeft hij verwondingen opgelopen tijdens de aanrijding met het achtervolgende politievoertuig op de bewuste donderdagnacht 23 november. De opvallende schoenmaat kan ook helpen bij herkenning.

Video: Politie