Deze overvaller stak medewerker opticien neer

Deze overvaller stak medewerker opticien neer

Geplaatst op 8 december 2023, om 18:21 uur

ARNHEM – In winkelcentrum Rijkerswoerd in Arnhem heeft op zaterdag 11 november een overval plaatsgevonden bij een opticien. Tijdens de overval raakte de eigenaar gewond door een messteek. Indien je mogelijk de overvaller hebt waargenomen of over camerabeelden beschikt, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie.

De overvaller betrad rond 15.15 uur de winkel, gelegen aan Op het Toneel, gekleed in een hoodie en mondmasker, en hield een mes vast. Hij eiste geld. Toen de opticien probeerde hem uit de winkel te verwijderen, werd hij neergestoken. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld voor zijn verwondingen. Na de overval verliet de dader winkelcentrum Rijkerswoerd via de achterzijde, via de Cabaret en de Anna Blamanstraat naar de Annie Salomonsstraat. Vervolgens liep hij in de richting van de Mr. P.J. Oudsingel. Zijn verdere bewegingen zijn onbekend.

Het signalement van de verdachte luidt als volgt:

Leeftijd: tussen 18 en 25 jaar oud
Huidskleur: licht getint
Taal: Nederlands, met een buitenlands accent
Postuur: tenger
Lengte: tussen 1.70 en 1.80 meter
Kleding: grijze hoodie onder een zwarte jas, donker mondmasker, donkerblauwe/zwarte broek, zwarte sneakers met een witte streep aan de zijkant.

Foto’s: Politie en Persbureau Heitink