NVWA sluit alle bakkerijen door ernstige hygiëneproblemen gestuurd

NVWA sluit alle bakkerijen door ernstige hygiëneproblemen gestuurd

Geplaatst op 8 december 2023, om 11:52 uur

DEN BOSCH – Na een inspectie door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn alle veertien winkels van Bakkerij Van Keulen onmiddellijk gesloten. Op donderdag werden ernstige inbreuken op de hygiënevoorschriften vastgesteld, die volgens de NVWA een acuut gevaar voor de volksgezondheid vormden. Eigenaar Gerard van Keulen verklaarde aanvankelijk dat technische problemen in de centrale bakkerij de oorzaak waren en kondigde aan zaterdag weer open te zijn.

De NVWA heeft echter besloten het bedrijf onmiddellijk stil te leggen, wat resulteerde in de sluiting van alle winkels op vrijdag. De winkels blijven gesloten totdat het bakkersbedrijf weer voldoet aan de wettelijke hygiënenormen. Een woordvoerder van de NVWA gaf aan dat na een nieuwe inspectie en bevestiging van naleving van de normen, het bedrijf weer mag heropenen.

Dit staat in contrast met de verklaring die aanvankelijk door het bedrijf werd gegeven. Eigenaar Gerard van Keulen beweerde eerder op de ochtend dat het ging om een technische storing in de productielijn, zoals te lezen was op briefjes die op de deuren van de gesloten bakkerijen waren opgehangen. Hij meldde dat de productie sinds de vorige nacht was gestopt en dat dit ongelukkig uitkwam vanwege de drukte in deze periode. Later gaf hij toe dat er inderdaad problemen waren in de productielijn van de centrale bakkerij, nadat hij geconfronteerd werd met het nieuws van de NVWA. Gerard van Keulen onthield zich van verdere commentaar op het nieuws.

Foto’s: Bart Meesters