Trein botst tegen auto op spoorwegovergang, vrouw (74) ongedeerd

Trein botst tegen auto op spoorwegovergang, vrouw (74) ongedeerd

Geplaatst op 6 december 2023, om 19:35 uur

BOXTEL – Woensdagavond vond er een botsing plaats tussen een trein en een auto op een spoorwegovergang aan de Tongersestraat in Boxtel.

Als gevolg hiervan is het treinverkeer tussen Den Bosch en Eindhoven gestremd tot tenminste 21:30 uur. Passagiers van de betrokken intercity-trein worden met een vervangende trein vervoerd. De 74-jarige automobiliste uit Tilburg bleef wonderwel ongedeerd. Een navigatiefout lijkt de oorzaak van het ongeval.

Op dezelfde overgang vond op 10 november ook al een soortgelijk ongeval plaats, waarbij een trein een auto raakte. Omstanders probeerden toen de auto van het spoor te duwen, maar slaagden hier niet tijdig in.

Foto’s: Bart Meesters