Marechaussee treft 47 illegale vreemdelingen aan in vrachtwagen

Marechaussee treft 47 illegale vreemdelingen aan in vrachtwagen

Geplaatst op 6 december 2023, om 19:59 uur

HOEK VAN HOLLAND – De Koninklijke Marechaussee heeft op dinsdagavond 5 december tijdens een reguliere controle 47 illegale vreemdelingen aangetroffen in een vrachtwagen. De trailer werd gecontroleerd in Hoek van Holland, voordat deze met de ferry de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk zou maken. De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden voor mensensmokkel.

De vreemdelingen werden aangetroffen, nadat de migratiecontrolehond een melding gaf op de vrachtwagen. Deze migratiecontrolehonden zijn getraind in het onderkennen van menselijke geuren. Na het openen van de vrachtwagen, waren er direct verschillende vreemdelingen zichtbaar. Anderen waren verstopt onder en tussen goederen die in de trailer stonden. Na een zoekslag in de trailer, bleek dat er 47 vreemdelingen aanwezig waren. Het gezelschap bestond uit mannen, vrouwen en kinderen van verschillende nationaliteiten.

Alle illegalen gaan het vreemdelingentraject in. De chauffeur, een Nederlandse man, zit vast voor verder onderzoek. De recherche van de Koninklijke Marechaussee onderzoekt de zaak onder leiding van het Openbaar Ministerie Rotterdam.

Foto: Marechaussee