Politie houdt drie verdachten aan in verband met mishandeling

Politie houdt drie verdachten aan in verband met mishandeling

Geplaatst op 5 december 2023, om 11:01 uur

LEIDEN – De politie heeft na uitgebreid onderzoek op maandag drie verdachten aangehouden in verband met een zware mishandeling op de Hoflaan in Leiden.

Het incident vond plaats in de nacht van 13 op 14 november, waarbij een 31-jarige Leidenaar gewond raakte. die maandag, kort na middernacht, ontvingen agenten een melding van een mishandeling door een groep mannen op de Hoflaan. Bij aankomst troffen ze het slachtoffer aan in een portiek. Hij verklaarde dat hij was mishandeld, geslagen en herhaaldelijk tegen zijn hoofd was geschopt. Ambulancepersoneel bracht het slachtoffer over naar het ziekenhuis.

De politie startte een onderzoek naar de oorzaak van het incident. Het werd al snel duidelijk dat het slachtoffer en de verdachten elkaar kenden en dat de aanleiding voor de mishandeling mogelijk te maken had met hun onderlinge relaties. Een officier van justitie gaf toestemming om de verdachten buiten heterdaad aan te houden. Gisteren (maandag) werden ze uit hun woningen gehaald.

Het betreft een 61-jarige man uit Leiderdorp en zijn zoons, van 23 en 30 jaar oud, uit Leiderdorp en Koudekerk aan den Rijn. Ze zijn ingesloten voor verhoor en worden naar verwachting op donderdag 7 december voorgeleid aan een rechter-commissaris.