Zwaargewonde bij ongeluk op snelweg, bestuurder viel uit vrachtwagen op de weg

Zwaargewonde bij ongeluk op snelweg, bestuurder viel uit vrachtwagen op de weg

Geplaatst op 4 december 2023, om 17:40 uur

AMSTERDAM – Een vrachtwagenchauffeur is vanmiddag uit zijn cabine op de snelweg gevallen en ernstig gewond geraakt.

Een deel van de A10, tussen de knooppunten Watergraafsmeer en De Nieuwe Meer, werd door de politie afgesloten. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Het ongeval vond plaats rond 12.45 uur bij de afrit naar de A2. Een traumahelikopter landde op de snelweg om assistentie te verlenen. Bij het ongeval was een andere vrachtwagen betrokken, met schade aan de voorzijde. De betrokkenheid van deze vrachtwagen bij het ongeval is nog onbekend.

Aanvankelijk werd de gehele snelweg afgezet, maar na een uur werden twee rijstroken heropend. Rijkswaterstaat verwacht dat rond 16.45 uur alle rijstroken weer open zullen zijn.

De politie meldt dat veel automobilisten getuige waren van het ongeval. Voor hen is psychologische ondersteuning beschikbaar.

Verder waarschuwt de politie dat automobilisten de rode kruisen boven de snelweg negeren en dat dit streng bestraft wordt. De boete bedraagt 260 euro. Bij een eerder ernstig ongeval op de A1 werd hetzelfde gedrag waargenomen. De politie heeft aangegeven streng op te treden tegen overtreders.

Foto’s: Inter Visual Studio