Doodsoorzaak overleden stel blijft voorlopig een raadsel

Doodsoorzaak overleden stel blijft voorlopig een raadsel

Geplaatst op 4 december 2023, om 18:09 uur

LOOSDRECHT – Het is nog steeds onduidelijk wat de doodsoorzaak is van een ouder stel uit Loosdrecht dat gistermiddag overleed. De brandweer was rond 16.00 uur ter plaatse in de Eikenlaan om metingen uit te voeren. Op het internet zijn speculaties ontstaan, maar de daadwerkelijke doodsoorzaak blijft onbekend.

Burgemeester Charlie Aptroot plaatste die avond een bericht op X waarin hij zijn medeleven betuigde aan de familie. In het bericht sprak hij over ‘zo goed als zeker koolmonoxide’ als mogelijke doodsoorzaak.

Het team communicatie van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft echter laten weten nog niet zeker te zijn van de werkelijke doodsoorzaak van het stel. Er werd geen CO₂ aangetroffen in de woning toen ze ’s middags langskwamen. Later op de dag heeft de brandweer metingen uitgevoerd in de schuur achter het huis, waar wel CO₂ werd gemeten en er werd meteen geventileerd. Of dit de oorzaak van het overlijden was, is echter nog niet bevestigd.

Een arts zal autopsie uitvoeren om de uiteindelijke doodsoorzaak vast te stellen en te bepalen of koolmonoxide heeft bijgedragen aan het overlijden van het stel. De politie heeft laten weten dat verder politieonderzoek niet nodig zal zijn.

LEES OOK: Twee doden in woning, vermoedelijk door koolmonoxidevergiftiging

Foto’s: Inter Visual Studio