Garagebedrijf gaat verloren bij uitslaande brand

Garagebedrijf gaat verloren bij uitslaande brand

Geplaatst op 2 december 2023, om 15:55 uur

NOORDWOLDE – Een grote brand heeft zaterdagmiddag in Noordwolde het autobedrijf Woudstra Auto’s verwoest. Naastgelegen huizen hebben rook- en waterschade opgelopen, maar er zijn geen gewonden gemeld. De brandweer heeft intensief ingezet op blussen, met behulp van groot watertransport.

Bij de brand kwam asbest vrij uit dakplaten van het brandende gebouw. De brandweer heeft direct een asbestprocedure ingezet, met speciale maatregelen voor ontsmetting en veiligheid. Gelukkig is asbest alleen op het bedrijfsterrein aangetroffen en niet in de omliggende gebieden.

Meerdere brandweerkorpsen uit de regio, inclusief een hoogwerker en een kraan, werden ingeschakeld om de brand te bestrijden. In de loop van de middag kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven, maar het bedrijfspand is helaas verloren gegaan.

Foto’s: 112Stellingwerf