Tweede verdachte (18) vast in onderzoek naar dood Cas Steenbergen

Tweede verdachte (18) vast in onderzoek naar dood Cas Steenbergen

Geplaatst op 28 november 2023, om 21:12 uur

VEENINGEN – Een tweede verdachte is dinsdagavond door de politie gearresteerd in verband met de zaak rondom Cas Steenbergen uit De Schiphorst bij Meppel, bevestigt een politiewoordvoerder.

Deze verdachte is een 18-jarige jongeman uit De Wolden. Eerder, op maandagochtend, was al een 20-jarige man uit dezelfde gemeente aangehouden. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de vermoedelijke mishandeling die leidde tot de dood van Cas. De 23-jarige man uit De Schiphorst liep ernstige verwondingen op in de nacht van 16 op 17 juli 2022 na een feest in een tent op het concours hippique terrein in Veeningen.

Hij werd de volgende ochtend door zijn ouders bewusteloos en bebloed in bed aangetroffen. Cas overleed op 15 augustus in het ziekenhuis. Aanvankelijk ging de politie uit van een tragisch fietsongeluk, maar recent onderzoek wijst nu op mishandeling na het verlaten van het feestterrein in Veeningen.