Zes middelbare scholen ontruimd vanwege bommelding

Zes middelbare scholen ontruimd vanwege bommelding

Geplaatst op 27 november 2023, om 12:46 uur

OSS – Op maandagochtend is op zes middelbare scholen van scholengemeenschap Het Hooghuis in Oss een ontruiming in gang gezet vanwege een bommelding. Dit werd bevestigd door de politie. De zes scholen waarop de ontruiming betrekking heeft, zijn het Titus Brandsma Lyceum, Mondriaan College, Het Hooghuis Stadion, Het Hooghuis Zuid, Het Hooghuis West en De Singel. Leerlingen werden geïnstrueerd om onmiddellijk de schoolgebouwen te verlaten.

Tijdens de evacuatie spraken sommige leerlingen over een bommelding, wat later door de politie werd bevestigd. Hulpdiensten waren aanwezig op twee van de scholen en voerden onderzoek uit.

Rond 11.45 uur begonnen de leerlingen de schoolterreinen te verlaten. Ze vertrokken massaal zonder precies te weten waarom ze moesten vertrekken. De schoolleiding gaf de opdracht om naar huis te gaan of in ieder geval naar de overkant van de straat. Ouders kregen bericht om hun kinderen indien nodig op te halen.

Opmerkelijk genoeg werden ook in België maandagochtend verschillende scholen ontruimd na bommeldingen. Het is op dit moment onduidelijk of deze incidenten met elkaar te maken hebben.

Foto’s: Gabor Heeres