Sleep die slee maar uit de schuur! ‘Misschien wel 10 centimeter sneeuw einde van de week’

Sleep die slee maar uit de schuur! ‘Misschien wel 10 centimeter sneeuw einde van de week’

Geplaatst op 27 november 2023, om 15:39 uur

BINNENLAND – Het weerbericht voor Nederland voorspelt dat er vanavond sneeuw het land zal binnenkomen. In het oosten en midden van Gelderland wordt echter geen dik sneeuwdek verwacht, volgens weerman Gerrit Vossers.

De sneeuw die valt, zal waarschijnlijk niet langer blijven liggen vanwege de nog relatief hoge temperaturen. Vossers legt uit dat het om natte sneeuw gaat en dat de temperatuur te hoog is voor een blijvende sneeuwlaag. Eventueel zou er later op de avond wat sneeuw kunnen blijven liggen in weilanden en op grasvelden, maar op de wegen wordt geen blijvende sneeuw verwacht vanwege de warmte van het asfalt en de klinkers.

Vossers waarschuwt echter wel voor gladheid, omdat de temperatuur zal dalen en natte delen van de weg kunnen bevriezen, wat gevaarlijk kan zijn voor het verkeer. De gladheid zal naar verwachting de hele avond aanhouden en kan zich ook ’s nachts voortzetten.

Dinsdag wordt een droge dag verwacht, maar op woensdag zal er weer regen vallen, gevolgd door nachtvorst en temperaturen enkele graden onder het vriespunt. Aan het einde van de week wordt echter veel sneeuwval verwacht, mogelijk tot wel tien centimeter, als gevolg van een storing die vanuit Frankrijk komt en de koude lucht uit het noorden. Hoewel schaatsliefhebbers hopen op ijs, zijn de temperaturen en nachtvorst volgens Vossers niet voldoende om een ijsvloer te creëren die dik genoeg is om op te schaatsen.