Felle brand verwoest boerderij

Felle brand verwoest boerderij

Geplaatst op 27 november 2023, om 07:49 uur

NOORDBROEK – Aan de Pastorieweg net buiten Noordbroek is zondagavond een boerderij door een felle brand compleet verwoest.

Omstreeks kwart voor acht kwam de eerste melding als schoorsteenbrand binnen en werden blusploeg van Siddeburen en de hoogwerker uit Winschoten naar de brand gestuurd. Binnen een minuut werd er opgeschaald naar het sein ‘middel-brand’, omdat het dak rondom de schoorsteen ook vlam had gevat. Een tweede blusploeg uit Wagenborgen werd daarop eveneens naar de opgegeven locatie gestuurd.

Op weg naar de brand toe was van afstand het vuur al goed waarneembaar en bij aankomst werd duidelijk dat het complete dak van de boerderij in brand stond. De brandweer heeft direct de blussing op de boerderij ingezet om erger te kunnen voorkomen. Omdat er genoeg extra water nodig was, heeft men binnen tien minuten verder opgeschaald naar het sein ‘grote-brand’ en werd de brandweer van Slochteren en het grootwatertransport uit Veendam ter ondersteuning opgeroepen.

De brandweerkorpsen hebben met man en macht gestreden om het vuur onder controle te krijgen. Door het snelle optreden kon het woongedeelte van de boerderij behouden blijven, maar is de achterkant van de boerderij door de brand compleet verloren gegaan.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Foto’s: Ate Atema