Man ernstig gewond bij schietpartij, twee verdachten opgepakt

Man ernstig gewond bij schietpartij, twee verdachten opgepakt

Geplaatst op 26 november 2023, om 10:51 uur

ROTTERDAM – Tijdens het I Love Urban Indoor Music Festival in Rotterdam Ahoy heeft er in de nacht van zaterdag op zondag een schietpartij plaatsgevonden waarbij een man gewond is geraakt. De politie heeft twee verdachten aangehouden, maar het is nog niet duidelijk of zij direct betrokken waren bij de schietpartij. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

De schietpartij vond plaats rond 04:30 uur, terwijl er enkele duizenden bezoekers aanwezig waren op het festival. Nadat het slachtoffer naar de EHBO was gebracht, werd hij behandeld door ambulancepersoneel. De politie meldt dat het slachtoffer ernstig gewond was maar nog wel aanspreekbaar.

Buiten op het voorplein viel een man een politieagent aan terwijl bezoekers de locatie verlieten. De politie waarschuwde de man en heeft hem uiteindelijk met een taser aangehouden. Een tweede man werd gearresteerd voor belediging van agenten. Beide verdachten zijn Rotterdammers van 20 en 31 jaar oud. Vooralsnog lijkt er geen directe link te zijn tussen deze verdachten en de schietpartij.