KNMI geeft code geel vanwege gladheid door sneeuw

KNMI geeft code geel vanwege gladheid door sneeuw

Geplaatst op 26 november 2023, om 15:59 uur

BINNENLAND – Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege verwachte gladheid door sneeuw in delen van het land. Morgenmiddag en avond wordt er een groot neerslaggebied verwacht, dat in eerste instantie als regen zal beginnen. Na verloop van tijd zal de wind draaien naar het noordoosten, waardoor de neerslag zal overgaan in sneeuw.

Hoewel de grondtemperatuur aanvankelijk nog relatief hoog is, zal het enkele uren sneeuwen voordat de sneeuw op de weg blijft liggen. De uiteindelijke hoeveelheid sneeuw die op de wegen zal blijven liggen, is nog onzeker. Het is echter waarschijnlijk dat er wel een dun sneeuwlaagje kan ontstaan op grasvelden, bankjes en andere oppervlakken die snel afkoelen.

Code geel is van kracht vanaf 17:00 uur morgenmiddag tot middernacht, eerst vanwege de verwachte sneeuwval en later vanwege de bevriezing van natte weggedeeltes. Wees dus voorbereid op winterse omstandigheden en mogelijk gladde wegen.