Uitlatingen politiemedewerkers op social media aanleiding voor intern onderzoek

Uitlatingen politiemedewerkers op social media aanleiding voor intern onderzoek

Geplaatst op 25 november 2023, om 15:49 uur

MIDDEN-NEDERLAND – Op social media circuleren reacties van politiemedewerkers op nieuwsberichten die zij de afgelopen periode via X deelden. De uitlatingen die de medewerkers op X deden, zijn kwetsende en ongepaste uitingen die als discriminerend, racistisch en onprofessioneel kunnen worden beschouwd.

Door het webcareteam van de politie werden deze berichten vrijdag 24 november waargenomen. De personen die de uitlatingen deden, bleken vier politiemedewerkers te zijn die via hun privé-accounts op X reageren. Michel de Roos, waarnemend politiechef Midden-Nederland: “Wij zijn een politie van en voor iedereen. Kwetsende en ongepaste uitspraken, die als discriminerend of racistisch kunnen worden beschouwd van collega’s op persoonlijke social media account, zijn onacceptabel.”

Er wordt door de afdeling VIK (Veiligheid, Integriteit en Klachten) van de politie een onderzoek ingesteld naar de uitlatingen en betrokkenheid van deze politiemedewerkers. Lopende dit onderzoek zijn drie van hen per direct buiten functie gesteld en een met bijzonder verlof gestuurd.