Man (37) opgepakt voor achterlaten explosief

Man (37) opgepakt voor achterlaten explosief

Geplaatst op 25 november 2023, om 13:50 uur

NULAND – Een 37-jarige man uit Helmond is gisteren aangehouden in het onderzoek naar het explosief in Nuland vorige maand. Een voorbijganger ontdekte toen namelijk een verdacht pakketje in de bosjes bij een aantal woningen aan de Nulandse Zomerdijk.

Ontdekking explosief
Een voorbijganger meldde op maandag 30 oktober rond 12.30 uur bij de politie dat er een verdacht pakketje lag in de buurt van woningen. Uit onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) bleek dat het om een zelf gefabriceerd explosief ging. Drie huizen in de omgeving werden ontruimd. Op een aangewezen locatie is het explosief later die dag tot ontploffing gebracht.

Onderzoek
De recherche startte meteen een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek naar de toedracht en achtergrond van het incident. Zo werd er met meerdere buurtbewoners en mogelijke getuigen gesproken en werd beeld- en sporenmateriaal veiliggesteld.

Aanhouding
Tijdens het onderzoek kwam een 37-jarige man in beeld als verdachte. Hij werd gistermiddag in zijn woonplaats aangehouden.