Aangehouden man moet nog 30 jaar moet zitten

Aangehouden man moet nog 30 jaar moet zitten

Geplaatst op 24 november 2023, om 11:50 uur

ROTTERDAM – Op donderdag werd door FAST NL een gezochte Albanees aangehouden voor Italië. De man moet nog 30 jaar gevangenisstraf uitzitten.

De 45-jarige man werd in Italië voor meerdere feiten veroordeeld tot diverse gevangenisstraffen, waarvan hij in totaal nog 30 jaar uit moet zitten. Deze feiten hebben plaatsgevonden in de periode 2001 -2003 en hebben betrekking op de smokkel van onder andere heroïne vanuit Albanië naar Italië. Zo werd er in 2003 in Empoli een hoeveelheid van 14 kilo heroïne in beslag genomen, waar deze man aan kon worden gelinkt.

Hij kan worden aangemerkt als organisator van dit transport en hield zich al jaren schuil onder een valse identiteit, waarna FAST NL hem op het spoor kwam en hij kon worden aangehouden. De man zal worden voorgeleid aan de rechtbank in Amsterdam, die zal beslissen over de toelaatbaarheid van de uitlevering naar Italië.