UPDATE: 18-jarige dood aangetroffen onder verdachte omstandigheden; 58-jarige man aangehouden

UPDATE: 18-jarige dood aangetroffen onder verdachte omstandigheden; 58-jarige man aangehouden

Geplaatst op 23 november 2023, om 12:12 uur

ALKMAAR – Op woensdagavond omstreeks 19.50 uur heeft de politie een overleden man aangetroffen in een tuin aan de Baansingel in Alkmaar. Vanwege de verdachte omstandigheden waarin het slachtoffer werd aangetroffen, is onmiddellijk een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) geactiveerd. Dit team is belast met het onderzoek naar de oorzaak van het overlijden.

De politie ontving op woensdagavond rond 17.15 uur meldingen van een conflict tussen meerdere personen aan de Baansingel in Alkmaar, waarbij mogelijk schoten waren gehoord. Na uitvoerig onderzoek door de Forensische Opsporing en buurtverkenning door de politie werd het slachtoffer in een achtertuin aangetroffen. Het betreft een 18-jarige man uit de gemeente Waadhoeke in de provincie Friesland.

Later op de avond is een 58-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Deze persoon blijft in hechtenis terwijl zijn betrokkenheid wordt onderzocht.

De politie is op de hoogte van het bestaan van beelden van de overleden man en verzoekt iedereen dringend om deze beelden niet online te verspreiden, uit respect voor de nabestaanden.

Foto’s: Michel van Bergen