Tiener gepakt na roekeloze motor/scooter rit zonder rijbewijs en verzekering

Tiener gepakt na roekeloze motor/scooter rit zonder rijbewijs en verzekering

Geplaatst op 21 november 2023, om 20:51 uur

ROTTERDAM – Afgelopen week werd de politie in Rotterdam geconfronteerd met een roekeloze tienerbestuurder die zonder rijbewijs en verzekering op een motorscooter rondreed. Het begon toen de politie een motorscooter wilde controleren, maar de bestuurder weigerde te stoppen en ging er als een speer vandoor.

Het incident, dat plaatsvond in Rotterdam, liet de autoriteiten met weinig opties achter omdat ze geen kenteken hadden om de bestuurder te identificeren. Een dag later kwam er echter een doorbraak toen een collega van de politie dezelfde motorscooter opnieuw zag rijden en dit keer met een duidelijk zichtbaar kenteken. De gegevens leidden de agenten naar de vermoedelijke bestuurder, die naar verluidt slechts 16 jaar oud was en daarom niet gerechtigd was om een motorvoertuig te besturen.

Dinsdagochtend terwijl de politie op weg was naar het huis van de tiener om hem over de kwestie te ondervragen, kwam de bestuurder hen tegemoet rijden. Op het moment dat de politie zich omdraaide om hem te stoppen, probeerde de bestuurder opnieuw te vluchten, maar verloor al snel de controle over de motorscooter en gleed ten val. Na een korte worsteling met de politie gaf de tiener zich over en werd hij gearresteerd. Na verdere onderzoek bleek dat de tiener geen geldig rijbewijs had en al eerder was beboet voor dergelijke overtredingen. Bovendien bleek de motorscooter niet verzekerd te zijn, wat resulteerde in aanzienlijke overtredingen. Als gevolg daarvan werd de motorscooter in beslag genomen door de autoriteiten.

De verwachting is dat de officier van justitie het beslag zal handhaven en zal overwegen de motorscooter verbeurd te verklaren of te laten vernietigen. Bovendien werd er in de motorscooter nog een kentekenplaat aangetroffen, wat wijst op mogelijke betrokkenheid bij andere strafbare feiten meldt de Verkeer Eenheid Rotterdam op Facebook. De tiener zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen om zich te verantwoorden voor zijn roekeloze gedrag en de vele overtredingen waarvan hij wordt beschuldigd.

Foto: Verkeerspolitie Eenheid Rotterdam