Cocaïne met straatwaarde van circa 30 miljoen euro onderschept in de haven

Cocaïne met straatwaarde van circa 30 miljoen euro onderschept in de haven

Geplaatst op 21 november 2023, om 19:23 uur

VLISSINGEN – De Douane heeft dinsdag tijdens een controle een grote hoeveelheid cocaïne onderschept in de haven van Vlissingen.

Er zijn 400 pakketten aangetroffen met een geschatte straatwaarde van ongeveer 30 miljoen euro. De drugs werden gevonden in een lading bananen uit Ecuador, die bestemd was voor een bedrijf in Duitsland, dat vermoedelijk geen betrokkenheid heeft bij de smokkel.

Als reactie op deze vondst werd het toezicht in het havengebied tijdelijk verscherpt door de Douane, Zeehavenpolitie en Koninklijke Marechaussee, die een ondersteunende rol speelden in de beveiliging van het gebied. De aangetroffen verdovende middelen zijn in beslag genomen en vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand van de Douane.

Foto: Douane