Schuim staat op de rivier door drugsdumping

Schuim staat op de rivier door drugsdumping

Geplaatst op 21 november 2023, om 14:52 uur

GELDROP – Aan de Mierloseweg in Geldrop is dinsdagmiddag een aanzienlijke hoeveelheid drugsafval aangetroffen in de rivier de Kleine Dommel.

Er is schuim zichtbaar op verschillende plekken in de rivier. Het initiële punt van de ontdekking van het drugsafval bevond zich in de rivier bij het kasteel van Geldrop. Op dit moment voert de politie een zoektocht uit stroomopwaarts en over meerdere kilometers om de locatie te achterhalen waar het afval is gedumpt. Het schuim van het drugsafval wordt over grote afstand meegevoerd door de Dommel. De autoriteiten proberen momenteel de exacte locatie van de dumpplaats te identificeren, waarbij agenten zich ook in de omliggende dorpen bevinden.

Eén van de locaties waar gezocht wordt, is bij het kasteel van Heeze, dat ongeveer 7 kilometer verwijderd is van de plaats van ontdekking in Geldrop.

Foto’s: Dave Hendriks