Uitslaande brand in vrijstaande woning met rieten dak

Uitslaande brand in vrijstaande woning met rieten dak

Geplaatst op 20 november 2023, om 08:25 uur

BERGEN OP ZOOM – Zondagavond is een grote brand uitgebroken in een woonboerderij aan de Balsedreef. In het pand is onder andere een B&B gevestigd. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het rieten dak van de woning. Het pand kan helaas als verloren worden beschouwd. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt bij de brand.

Meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker werden zondagavond rond 20:00 uur met spoed opgeroepen voor een woningbrand. Twee minuten na alarmering werd er opgeschaald naar middelbrand. Later op de avond is nog verder opgeschaald naar grote brand.

Bij aankomst van de brandweer bleek dat de brand al volledig uitslaand was uit het dak. Hierop heeft de brandweer besloten het pand gecontroleerd te laten uitbranden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Vanwege de bluswerkzaamheden is de Balsedreef afgesloten voor doorgaand verkeer. Bij de brand komt veel rook vrij. Een meetploeg is ingezet om na te gaan of er schadelijke stoffen in de rook aanwezig zijn.

Foto’s: Venema Media