Zeven gewonden bij keukenbrand: bewoners probeerden zelf te blussen

Zeven gewonden bij keukenbrand: bewoners probeerden zelf te blussen

Geplaatst op 19 november 2023, om 17:24 uur

WAGENINGEN – Bij een keukenbrand in een flat in Wageningen zijn zondagmiddag zeven gewonden gevallen, waarvan twee slachtoffers naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Het incident vond plaats op het Magrietplantsoen in Wageningen, waar op dat moment een feestje gaande was in de flat. Tijdens het feest ging er iets mis in de keuken, wat leidde tot een brand.

De aanwezigen in de flat probeerden aanvankelijk zelf het vuur te blussen, maar hierbij liepen twee dames brandwonden op. De brandweer koelde de slachtoffers en bracht hen vervolgens met een ambulance naar het ziekenhuis. Daarnaast kregen vijf personen rook binnen tijdens het incident.

Het is nog onduidelijk wat er precies in de keuken heeft gebrand, en er wordt momenteel onderzoek verricht om de oorzaak van de brand vast te stellen. Vanwege de brand werd de omgeving rondom de flat afgesloten.

Foto’s: Persbureau Heitink