EVA-Team houdt 25 veroordeelden aan

EVA-Team houdt 25 veroordeelden aan

Geplaatst op 15 november 2023, om 14:59 uur

DEN HAAG – Het EVA-Team (Executie Vonnissen en Afgestraften) van de politie-eenheid Den Haag heeft in de maanden augustus en september vijfentwintig veroordeelden opgespoord en aangehouden. De mannen en één vrouw variëren in leeftijd van 21 tot en met 67 jaar. De meesten werden veroordeeld tot celstraffen tussen de 28 en 1823 dagen. Anderen moeten schade van slachtoffers vergoeden.

De personen waren veroordeeld voor uiteenlopende delicten, zoals overtreding van de Opiumwet en de Wet op de Kansspelen, witwassen, diefstallen, heling, oplichting en mishandeling. Ze konden in eerste instantie niet worden opgespoord. Hierop werd het EVA-Team gevraagd ze op te sporen en aan te houden.

Aanhoudingen op de openbare weg
Het team traceerde een aantal veroordeelden door te onderzoeken in welke auto’s zij reden. Soms reden ze mee met vrienden. De auto’s werden gevolgd waarna de veroordeelden op de openbare weg werden aangehouden. Van andere veroordeelden achterhaalde het team hun verblijfadres. Enkelen verbleven bij familie of vrienden, maar konden uiteindelijk toch worden aangehouden in de woningen. Een aantal deed zelf de voordeur open.

Voor buitenland gesignaleerd
Een van de veroordeelden, een 67-jarige man, was door het Gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot 838 dagen gevangenisstraf in een zedenzaak. Hij werd begin augustus in een woning in Zoetermeer aangehouden. Een 31-jarige man stond voor het buitenland gesignaleerd in verband met diverse delicten (deelname aan een criminele organisatie, Wet Wapens en Munitie en diefstal). Hiervoor moet hij 1823 dagen gevangenisstraf uitzitten. Hij bleek bij een familielid in Den Haag te wonen. Nadat medewerkers van het EVA-Team hadden aangebeld op 24 augustus, deed de man open. Hij werd direct aangehouden.