UPDATE: Verdachte binnendringen school aangehouden

UPDATE: Verdachte binnendringen school aangehouden

Geplaatst op 14 november 2023, om 08:43 uur

OISTERWIJK – Een verwarde man drong dinsdagochtend rond 8.00 uur een basisschool binnen in Oisterwijk. Volgens de politie uitte hij dreigende taal en was hij mogelijk gewapend. De kinderen en leerkrachten werden in veiligheid gebracht.

Het incident vond plaats bij basisschool De Coppele. De politie reageerde met meerdere eenheden, waaronder een arrestatieteam en een politiehelikopter. De politie beschreef de man als agressief, maar het motief bleef onduidelijk. Een woordvoerder van de politie meldde dat het schoolgebouw was omsingeld, maar het was nog niet vastgesteld of de verwarde man zich binnen bevond. Hij werd mogelijk als gewapend beschouwd, en bomverkenners werden ingezet voor de zoekactie. De politie zocht ook in omliggende straten, omdat omwonenden een man met een vergelijkbaar signalement hadden gezien. De kinderen werden tijdelijk ondergebracht in een zwembad aan de Sportlaan, samen met hun leerkrachten. Ouders of verzorgers konden hen daar ophalen. De politie verzocht iedereen uit de buurt van de ontruimde school te blijven en benadrukte de ernst van de situatie. Er werd geen explosief aangetroffen in de school.

In de middag was het niet toegestaan om de gebouwen van LocHal en MindLabs in Tilburg te betreden of te verlaten. De aanwezigheid van politieagenten had te maken met een lopend onderzoek waarbij bepaalde zaken werden uitgesloten. Of dit verband hield met gebeurtenissen in Oisterwijk, bleef onduidelijk. In het MindLabs-gebouw waren diverse organisaties gevestigd, waaronder hogeschool Fontys Journalistiek, uitgeverij Zwijsen en de redactie van het Brabants Dagblad. Bovendien doorzocht de politie de fietsenstalling bij het naastgelegen treinstation als onderdeel van hun activiteiten.

Gedurende het onderzoek kwam de politie een verdachte op het spoor, en hij is dinsdagmiddag aangehouden. In de betrokken school zijn geen verdachte voorwerpen aangetroffen. De politie blijft aanwezig om verder onderzoek te doen..
Foto: Toby de Kort