Automobilist rijdt ruim 170 kilometer te hard op snelweg

Automobilist rijdt ruim 170 kilometer te hard op snelweg

Geplaatst op 12 november 2023, om 10:09 uur

OOSTZAAN – Agenten hebben zaterdag 11 november een automobilist staande gehouden aan de A8 nadat hij ruim 170 kilometer te hard heeft gereden. Hierbij is het rijbewijs van een 40-jarige man uit Assendelft ingevorderd. Ook is zijn auto in beslag genomen.

Tijdens een lasercontrole op de A8 ter hoogte van Oostzaan werd er bij de man een snelheid gemeten van 282 kilometer per uur (272 na correctie) waar 100 is toegestaan. De automobilist is vervolgens staande gehouden en gecontroleerd. Bij de controle is het rijbewijs van de man ingevorderd. Ook is zijn auto in beslag genomen.

Het Openbaar Ministerie zal zich gaan buigen over de afdoening.