Vrouw in kritieke toestand na uitwijken voor slingerende tegenligger

Vrouw in kritieke toestand na uitwijken voor slingerende tegenligger

Geplaatst op 11 november 2023, om 08:52 uur

VESSEM – Bij een ernstig verkeersongeval op de Stroomkesberg in Vessem is vrijdagavond een vrouw zwaargewond geraakt.

Het ongeval gebeurde toen een tegemoetkomende auto begon te slingeren, waardoor de vrouw een uitwijkmanoeuvre moest maken. Hierbij belandde ze in de berm en botste hard tegen een boom. De impact van de botsing veroorzaakte ernstige verwondingen aan haar hoofd en been, en de auto vatte vlam. Een toevallige voorbijganger kon met een kleine brandblusser de ergste vlammen doven, waarna de brandweer het vuur volledig bluste.

De vrouw raakte bekneld in haar voertuig en moest door de brandweer met een spoedinterventie worden bevrijd, gezien haar kritieke toestand. Er kon niet gewacht worden op een traumahelikopter. Zij is met spoed naar een ziekenhuis in Tilburg overgebracht.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het incident. Er wordt ook gezocht naar de identiteit van de bestuurder van de slingerende auto, waarvan tot op heden geen details bekend zijn.

Foto’s: Dave Hendriks