Twee lichamen gevonden kort na elkaar in het water

Twee lichamen gevonden kort na elkaar in het water

Geplaatst op 11 november 2023, om 07:31 uur

EINDHOVEN/DUIZEL – De politie heeft vrijdagavond onderzoek gedaan naar een stoffelijk overschot in de gracht bij Kasteel Eckar in Eindhoven. Naar de man werd al langer gezocht, en er is ook een burgernetmelding uitgegeven.

De politie gaat ervan uit dat de man door een ongeval in het water terecht is gekomen en is overleden. Het vermoeden bestaat dat hij is uitgegleden over het natte gras aan de waterkant. Ook werd er bij het water in de buurt van de man een omgevallen winkelwagen gevonden.

De gracht bij Kasteel Eckart maakt deel uit van het Lunet Zorgterrein. Op dit terrein wonen mensen met een beperking.

Op hetzelfde moment een ander vermiste persoon werd teruggevonden in het water op een Lunet Zorgterrein in Duizel. Ook hier bestaat het vermoeden dat het slachtoffer na een ongeval in het water terecht is gekomen en is overleden. Het lichaam werd bijna tegelijkertijd aangetroffen met de man in Eindhoven, en ook in Duizel is eerder op de avond een burgernetmelding verstuurd.