Negen gewonden bij zwaar ongeval met streekbus

Negen gewonden bij zwaar ongeval met streekbus

Geplaatst op 9 november 2023, om 13:39 uur

GRONAU/ENSCHEDE – Donderdagochtend heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden net over de Duitse grens op de Amtsvennenweg/B70 in Gronau bij Enschede. Hierbij zijn negen mensen gewond geraakt, waarvan in ieder geval een Nederlandse vrouw.

Het ongeval vond plaats toen een Duitse lijnbus en een auto om nog onbekende reden met elkaar in botsing kwamen. Beide voertuigen kwamen na de aanrijding in een weiland naast de weg terecht, waarbij de auto op zijn kop terechtkwam.

Alle gewonden zijn naar ziekenhuizen in de buurt gebracht, waarvan één slachtoffer ernstig gewond is. De politie heeft de weg voorlopig afgesloten voor verkeer en onderzoekt de toedracht van het ongeval. De B70 is een veelgebruikte weg door Nederlandse automobilisten.