Drie weken aangepaste dienstregeling Schiphol om werkzaamheden

Drie weken aangepaste dienstregeling Schiphol om werkzaamheden

Geplaatst op 9 november 2023, om 13:26 uur

BINNENLAND – Vanaf volgende week maandag tot en met 3 december zal er een aangepaste dienstregeling gelden voor treinen van, naar en via Schiphol vanwege werkzaamheden uitgevoerd door ProRail. Een aantal sporen zal gedurende deze periode niet beschikbaar zijn. NS adviseert reizigers die tijdens deze drie weken via de luchthaven moeten reizen om kort van tevoren de reisplanner te raadplegen.

Op bepaalde momenten zullen er helemaal geen treinen rijden, en reizigers moeten rekening houden met langere reistijden. In de nacht van zondag 12 november op maandag 13 november zullen er tussen 01.30 uur en 05.30 uur geen treinen rijden tussen Leiden Centraal en Schiphol, en NS zal snelbussen inzetten. Op zaterdag 18 en zondag 19 november zal er geen Intercity Direct rijden tussen Rotterdam Centraal en Amsterdam Centraal. Op zondag 3 december zullen er eveneens geen treinen rijden, maar zullen bussen worden ingezet tussen Leiden Centraal en de luchthaven.

De werkzaamheden van ProRail zullen gericht zijn op de perrons, waarbij onder andere het spoor wordt verhoogd om een gelijkvloerse instap tussen trein en perron mogelijk te maken, wat de toegankelijkheid van treinen voor mensen met beperkte mobiliteit zal verbeteren. Tevens zullen delen van de bovenleiding worden vervangen.

Eerder in oktober waren er al verminderde treindiensten over Schiphol vanwege werkzaamheden aan de spoortunnels. De werkzaamheden aan het treinstation op de luchthaven worden naar verwachting voortgezet tot 2028.