Minderjarige verdachte aangehouden na bankhelpdeskfraude

Minderjarige verdachte aangehouden na bankhelpdeskfraude

Geplaatst op 9 november 2023, om 16:02 uur

ROTTEVALLE – Op 8 november werd er aan de Brouwersgrêft een poging tot oplichting gedaan door iemand die zich voordeed als bankmedewerker. De verdachte kon uiteindelijk worden aangehouden, omdat hij tijdens zijn vlucht ten val kwam. Het slachtoffer kon de verdachte toen zelf in de kraag vatten. De politie heeft de verdachte vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De verdachte, een minderjarige jongen uit Heemskerk, was aan de deur gekomen en deed zich voor als bankmedewerker. Eerder op de avond werd het slachtoffer gebeld. De verdachte bood aan om langs te komen om al het contante geld in huis mee te nemen. Bij het huis aangekomen kreeg de verdachte het contante geld in handen. Eenmaal buiten zette de verdachte het op een lopen, maar kwam hij ten val. Het slachtoffer vertrouwde het niet, zette de achtervolging in en kon de verdachte vervolgens insluiten. De politie werd gebeld, kwam met spoed ter plaatse en heeft de verdachte aangehouden.

Daarna is met meerdere eenheden een zoekactie gestart naar mogelijke andere verdachten, maar deze zijn niet meer aangetroffen.