Nederlandse motorcoureur Pos (54) overlijdt na crash in Argentinië

Nederlandse motorcoureur Pos (54) overlijdt na crash in Argentinië

Geplaatst op 8 november 2023, om 14:23 uur

BUITENLAND – Tijdens een zesdaagse motorcrosswedstrijd in Argentinië is de 54-jarige Nederlander Albert Pos overleden. Het ongeluk gebeurde op de tweede dag van het off-road evenement FIM International Six Days Enduro (ISDE) en werd veroorzaakt door een val van zijn motor. Dit tragische incident heeft een diepe impact op het evenement, dat oorspronkelijk bedoeld was om enthousiasme en sportiviteit te bevorderen, aldus de internationale motorsportbond FIM.

Albert Pos, die in België woonde en op een Belgische licentie reed, maakte deel uit van een team met zijn landgenoten Nigel Blömer en Alex Selling. Het ongeval vond plaats tijdens de tweede etappe in de provincie San Juan. Hoewel hulpverleners snel ter plaatse waren, overleed Pos onderweg naar het ziekenhuis. In de eerste etappe had hij al voortijdig gestopt vanwege de hitte.

Ter nagedachtenis aan Albert Pos zal er voorafgaand aan de derde etappe een minuut stilte gehouden worden. Meer dan 350 coureurs uit dertig landen nemen deel aan de enduro in Argentinië.

Foto: Enduro.nl