Jongeman (18) overleden bij ongeval A12, betrokkenen waren onder invloed

Jongeman (18) overleden bij ongeval A12, betrokkenen waren onder invloed

Geplaatst op 8 november 2023, om 06:52 uur

EDE – Een 18-jarige inwoner uit het Utrechtse Nieuwegein is overleden ten gevolge van een ongeval op de A12 nabij Ede. Het incident vond plaats in de nacht, omstreeks 00.30 uur, op de rijbaan richting Utrecht. De politie Oost-Nederland meldt dat er twee personen zijn gearresteerd, aangezien zij onder invloed waren van alcohol.

Het ongeval betrof twee voertuigen. De exacte omstandigheden van het ongeval zijn vooralsnog onduidelijk. Het is wel bevestigd dat één van de betrokken auto’s over de kop is gegaan. Alleen de overleden jongeman bevond zich in deze auto. In het andere voertuig zaten twee mannen uit Utrecht van 45 en 30 jaar oud, waarbij één van hen gewond raakte en naar het ziekenhuis is vervoerd. Beide mannen waren volgens politiebronnen onder invloed en zijn om die reden gearresteerd.

De afdeling FO-Verkeer, een gespecialiseerd team binnen de Forensische Opsporing van de politie, is bezig met het onderzoek naar wat er precies heeft plaatsgevonden. Na afronding van het onderzoek zal de zaak worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Vanwege het onderzoek en de afhandeling van het ongeval was de A12 voor uren gestremd. Dit zorgde voor een flinke ochtendspits richting Utrecht.

Foto’s: Persbureau Heitink