Vrachtwagen en auto in beslag genomen in lopend onderzoek

Vrachtwagen en auto in beslag genomen in lopend onderzoek

Geplaatst op 7 november 2023, om 21:13 uur

ROTTERDAM – Iets voor 16:00 uur dinsdagmiddag vond er een inzet plaats van het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane plaats aan de Bolnesserkade in Rotterdam.

De actie was te doen rondom een vrachtwagen met een koelcontainer en een personenauto op een parkeerterrein. Twee persoenen zijn even verderop door het arrestatieteam van de Douane aanhouden bij een tankstation aan de Groeninx van Zoelenlaan. Een ambulance is ter plaatse gekomen voor een gewonde, onduidelijk is nog of dit ging om een lid van het TBB of een verdachte. Zeer waarschijnlijk vond deze actie plaats in een lopend drugsonderzoek. De personenauto is voor verder onderzoek in beslag genomen.

De vrachtwagen is onder beveiligde escorte overgebracht naar een geheime locatie voor verder onderzoek. Navraag bij het Openbaar Ministerie leert dat het gaat om een lopend onderzoek van het Combiteam Havens. Het Combiteam Havens is een samenwerkingsverband van de zeehavenpolitie, Fiod, Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie. Het team onderzoekt zware vormen van georganiseerde ondermijnende criminaliteit die de integriteit en veiligheid aantasten van havens zoals die van Rotterdam en Vlissingen. Ook heeft het OM de aanhouding van meerdere personen bevestigd. Of en hoeveel verdovende middelen er zijn aangetroffen in de voertuigen is niet bekend.

Foto’s: JBMedia