Zeven verdachten aangehouden voor inbraak in vrachtauto

Zeven verdachten aangehouden voor inbraak in vrachtauto

Geplaatst op 6 november 2023, om 15:04 uur

TILBURG – De politie heeft zondagochtend 5 november 2023 mede dankzij een alerte beveiliger bij een actie op het industrieterrein Vossenberg zeven verdachten op heterdaad aangehouden ter zake een inbraak in een vrachtauto. Het gaat om mannen uit Eindhoven en omgeving, in de leeftijd van 20 tot en met 46 jaar. Het gaat veelal om bekenden van de politie. De buit, bestaande uit een grote hoeveelheid elektronica, werd in een gehuurde bestelbus aangetroffen.

Een beveiliger meldde de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.00 uur dat hij een persoon op het industrieterrein had gezien die zich verdacht gedroeg. Reden voor de politie om daar onmiddellijk poolshoogte te nemen. De verdachte persoon werd aangetroffen en gecontroleerd. Hij had een wazig verhaal over zijn verblijf aldaar.  De melding was voor politie en beveiliging wel reden om extra alert te zijn.

Gat in hekwerk
Uiteindelijk zagen de agenten zondagochtend dat via een gat in een hekwerk een bestelbus een bedrijventerrein opreed.  Meerdere personen liepen het terrein op.  Agenten zagen later dat dit bestelbusje het terrein wilde verlaten. Hierop volgende een gecoördineerde actie, waarbij zeven verdachten op heterdaad werden aangehouden. In de laadruimte van de bestelbus lag een grote partij elektronica die kennelijk kort daarvoor uit een vrachtwagen was gestolen Naast de bestelbus zijn ook twee personenauto’s in beslag genomen.