Twee honden gedumpt op Ameland: ‘Eigenaar stapte boot op naar vaste wal’

Twee honden gedumpt op Ameland: ‘Eigenaar stapte boot op naar vaste wal’

Geplaatst op 6 november 2023, om 09:28 uur

AMELAND – Op Ameland zijn zondagavond twee honden achtergelaten bij een veerboot, nadat een getuige zag hoe hun eigenaar de dieren aan de fietsenstalling vastbond en alleen aan boord van de boot stapte. De dierenambulance reageerde onmiddellijk op de melding en vond de honden in de stromende regen.

Bij aankomst ontdekte de dierenambulance dat twee oudere honden met een spanband aan de fietsenstalling waren vastgemaakt en hulpeloos om zich heen keken. Naast de honden stond een boodschappentas met voer, voerbakken en hun paspoorten, waaruit bleek dat de honden respectievelijk 11 en 9 jaar oud zijn.

De dierenambulance schakelde de politie in, die naar de haven van Holwert werd gestuurd. Op dit moment onderzoekt de politie of er sprake is van een strafbaar feit, maar er is nog niemand aangehouden.

Het is momenteel onbekend waar de honden naartoe worden gebracht, aangezien het vinden van een geschikte opvang een uitdaging is, gezien het ontbreken van opvangmogelijkheden op het eiland. De dierenambulance heeft voor de nacht een tijdelijke oplossing gevonden en zal morgen op zoek gaan naar een geschikte plek voor de honden.

Foto: RTZ & Dierenambulance Ameland