Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum beklad, twee verdachten aangehouden

Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum beklad, twee verdachten aangehouden

Geplaatst op 5 november 2023, om 07:59 uur

AMSTERDAM – Het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk museum zijn zaterdagavond beklad met verf. “Er zijn twee mensen aangehouden door de beveiliging en deze zijn aan de politie overgedragen”, laat een woordvoerder van de politie weten. Over de aanleiding van de bekladdingen kan de politie nog niks zeggen.

De onderdoorgang bij het Rijksmuseum zit op veel plekken – zoals de rijbaan en palen – onder de rode verf. Ook zijn een paar ruiten bij het Van Gogh besmeurd met de verf. Een woordvoerder van de politie laat weten dat ‘een paar omstanders onder de verf zijn geraakt’.

Het is nog onduidelijk wanneer de bekladdingen zullen worden weggehaald. Rond de musea is politie aanwezig en zijn delen afgezet met politielint en pionnen.

Volgens de woordvoerder hebben de bekladdingen geen invloed op de Museumnacht die zaterdagavond – van 19.00 tot 02.00 uur – op verschillende locaties in de stad plaats vond.

Foto’s: Michel van Bergen