Ruim 700 kilo cocaïne gevonden in bedrijfspand

Ruim 700 kilo cocaïne gevonden in bedrijfspand

Geplaatst op 4 november 2023, om 20:20 uur

ROTTERDAM- Een inbraakmelding leidde agenten zaterdagmorgen naar een pand aan de Bovendijk op het bedrijventerrein Hoog Zestienhoven. In het pand werd ruim 700 kilo verdovende middelen, vermoedelijk cocaïne aangetroffen. Acht mannen in de leeftijd van 23 tot 45 jaar zijn aangehouden. De drugs zijn vernietigd.

Om 10:15 uur kwam de inbraakmelding bij de meldkamer van de politie binnen. Toen agenten poolshoogte namen en ter plaatse kwamen, zagen ze dat diverse mannen er vandoor gingen. Enkelen probeerden onder andere via slootjes te vluchten, maar ze kwamen niet ver. Met hulp van onder andere de Koninklijke Marechaussee en een politiehelikopter werden de acht verdachten in de omgeving gevonden en aangehouden.

Ondertussen startte een zoektocht in het pand aan de Bovendijk. Al snel bleek waarom iedereen op de vlucht sloeg. In het pand werden de vele honderden kilo’s verdovende middelen gevonden. De drugs zijn inmiddels vernietigd. De aangehouden verdachten zitten vast en worden verhoord. Het onderzoek naar de herkomst van de drugs en wie mogelijk betrokken zijn, gaat onverminderd door. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.