Jongen (17) ernstig mishandeld tijdens beroving

Jongen (17) ernstig mishandeld tijdens beroving

Geplaatst op 4 november 2023, om 10:00 uur

TILBURG – De politie zoekt getuigen van een gewelddadige beroving op de Willy den Oudenstraat. Het 17-jarige slachtoffer werd hier vrijdag 3 november rond middernacht door meerdere jongens flink mishandeld en beroofd. De jongen moest naar het ziekenhuis.

Nadat het slachtoffer rond middernacht klaar is met werken, fietst hij naar huis. Een groepje jongens, vermoedelijk allemaal tieners, trekken op het Olympiaplein de aandacht. Ze roepen naar het slachtoffer en fietsen achter hem aan. Een van de jongens rijdt op een elektrische fiets en weet het slachtoffer op de Willy den Oudenstraat klem te rijden. Vervolgens komen ook de andere jongens om het slachtoffer heen staan. Dan gaat het mis. Ze willen geld hebben, maar dit heeft de jongen niet. Ze geven hem meerdere klappen, waarop hij op de grond valt. Ook hier gaat de mishandeling door. Er wordt flink geslagen en geschopt. Terwijl de groep zijn draadloze oordopjes, meerdere kledingstukken en zijn pasjes pakken, roepen ze ook nog eens dat ze hem doodschieten als hij niet meewerkt.

Op enig moment weet het slachtoffer te vluchten en belt bij een van de omliggende huizen aan voor hulp. Hier wordt de politie gebeld. Het slachtoffer deed direct aangifte en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is een onderzoek gestart naar de daders.